Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις: Ο Κεντρικός Διάδρομος


Ύστερα από την όμορφα διακοσμημένη εξώπορτα, η είσοδός μας στο σπίτι δεν πρέπει να μας απογοητεύσει.. Ο κεντρικός διάδρομος που προϋπαντεί τους καλεσμένους και τους επισκέπτες μας πρέπει να σκορπίζει τη χαρά των Χριστουγέννων και τη ζεστασιά της εποχής σε όλη τη γειτονιά! Πώς όμως θα διακοσμήσετε αυτό το μέρος του σπιτιού; Συνήθως όλοι το αφήνουμε άδειο με αποτέλεσμα να έρχεται σε αντίθεση με  το υπόλοιπο σπίτι.. Είτε ο διάδρομος είναι μπροστά ακριβώς από την είσοδο, είτε απλά ενώνει τα δωμάτια του σπιτιού μεταξύ τους, δείτε μερικές ιδέες για να τον κάνετε γιορτινό.


Το χαλάκι της εισόδου


Το χαλάκι της εισόδου, είτε βρίσκεται έξω από την πόρτα είτε μόλις μπαίνεις στο σπίτι, είναι ένας απλός τρόπος για τονιστεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μπορείτε να το τοποθετήσετε είτε στην είσοδο του σπιτιού, είτε στην είσοδο του κάθε δωματίου. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από τέτοια χαλάκια σε διάφορα σχέδια και σχήματα σε καταστήματα εποχιακών ειδών. Μπορείτε όμως να κατασκευάσετε ένα χαλάκι μόνοι σας απλά και γρήγορα.


Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα απλό σκέτο χαλάκι εισόδου στο σχήμα και το μέγεθος της προτίμησής σας
  • Σπρέυ με ακρυλικά χρώματα
  • Κιμωλία
Είναι πολύ απλό! Σχεδιάστε το σχέδιο της επιλογής σας και στη συνέχεια γεμίστε τα περιγράμματα με χρώμα! Ένας Άγιος Βασίλης, κουδουνάκια στις γωνίες, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ότι άλλο φαντάζεστε μπορεί να κοσμήσει το σπίτι σας. Γρήγορα και απλά!




Γιρλάντες γύρω από την κουπαστή της σκάλας

Μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, από πυκνά φύλλα και κουκουνάρια είναι ένας γρήγορος τρόπος να διακοσμήσετε το διάδρομο. Τυλίξτε τη γύρω από την κουπαστή της σκάλας, φροντίστε όμως να αγήσετε κενούς χώρους για να μπορείτε να πιάνεστε όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις σκάλες. Οι γιρλάντες με σύρμα είναι οι καλύτερες γι αυτό το σκοπό, καθώς δε χρειάζεστε κολλητική ταινία ή σελοτέιπ για να τις στερεώσετε. 




Διακοσμητικά

Κρεμάστε διακοσμητικές μπάλες ή χιονονιφάδες ή οποιοδήποτε άλλο διακοσμητικό από καθρέφτες, τη σκάλα ή ακόμα και από το ταβάνι με πετονιά! Κατά προτίνηση χρησιμοποιήστε άθραυστα στολίδια ώστε να μην προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς όταν κάποιος τα χτυπήσει. Αν φοβάστε ή έχετε μικρά παιδιά, χρησιμοποιήστε χάρτινα στολίδια. Κρεμάστε τα σε διάφορα ύψη και δώστε στα παιδιά σας έναν ακόμα λόγο για παιχνίδι! 




Διακοσμητικές κορδέλες



Δεν έχετε σκάλα ή καθρέφτη στο  διάδρομο? Κρεμάστε τις κάρτες που σας στέλουν ή αυτές που σας αρέσουν και αγοράζετε από μια κόκκινη φορδιά κορδέλλα την οποία θα στερεώσετε στον τοίχο. Μπορείτε είτε να τις κολλήσετε με κόλλα στιγμής πάνω στην κορδέλα είτε με πολύχρωμα μικρά μανταλάκια, δίνοντας έτσι ένα τόνο χρώματος και γιορτής..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου