Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες Διακοσμήσεις: Το Χριστουγεννιάτικο Στεφάνι

Καμιά εποχή δεν μας προδιαθέτει περισσόερο για διακόσμηση του σπιτιού μας περισσότερο από τα Χριστούγεννα. Ίσως να πιστεύετε πως ακόμα είναι νωρίς, αλλά μια βόλτα στα μαγαζιά θα σας πείσει εύκολα για το αντίθετο. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή χαράς και ελπίδας. Τα στολίδια και τα φωτάκια δίνουν μια νότα ηρεμίας και χαράς, οπότε όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο! Κι αν το μυαλό σας πάει στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε.. Υπάρχουν πολλά δωμάτια και χώροι που μπορούν να στολιστούν πριν φτάσουμε στο σαλόνι. Ξεκινάμε?


Η εξώπορτα
Κι αν στο μυαλό σας έρχονται πολύχρωμα λαμπάκια, η φιγούρα του Αϊ Βασίλη μέσα σε ένα φωτεινό αερόστατο ή ένα αστέρι, και άλλες....φωτεινές εικόνες, δεν υπάρχει καλύτερος και πιο απλός τρόπος για να διακοσμήσετε την εξώπορτα του σπιτιού σας για τις γιορτές από ένα πλούσια στολισμένο χριστουγεννιάτικο στεφάνι.
Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι αποτελείται κυρίως από γκι, κουκουνάρια και έναν τεράστιο κόκκινο φιόγκο και συνηθίζεται να στολίζει τα σπίτια μας τα Χριστούγεννα. Έχει κυκλικό σχήμα γιατί συμβολίζει τη γονιμότητα και αιωνιότητα και πιστεύεται ότι φέρνει ευτυχία για τη νέα χρονιά. Πολλές φορές, όταν αυτό χρησιμοποιείται σαν επιτραπέζιο διακοσμητικό, τοποθετούνται πάνω του κεριά που συμβολίζουν  τον ήλιο στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ενώ οι κόκκινοι καρποί του και τα κουκουνάρια συμβολίζουν το θέρο. 
Πώς όμως θα φτιάξετε ένα όμορφο στεφάνι που θα στολίσει την πόρτα σας και θα κάνει διάχυτη τη χαρμόσυμη ατμόσφαιρα;


Κατασκευή στεφανιου
Πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τα διακοσμητικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ορισμένες ιδέες περιλαμβάνουν αποξηραμένα ή ψεύτικα φρούτα, κουκουνάρια, χρωματιστές κορδέλες ή πολύχρωμα στολίδια, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε. Θέλετε μερικές ιδέες; 


1. Πράσινο, πράσινο, πράσινο! 






Αγοράστε ένα τυπικό απλό πράσινο χριστουγεννιάτικο στεφάνι από το κατάστημα εποχικών ειδών της γειτονιάς σας. Για να φαίνεται πιο πλούσιο, μπορείτε να κολλήσετε με μια θερμή κόλλα σιλικόνης επιπλέον πράσινα διακοσμητικά, όπως ψεύτικα κλαδιά από έλατο σε διαφορετική απόχρωση από το στεφάνι ή πράσινα μήλα. Για να κολλήσετε τα μήλα στο στεφάνι τοποθετήστε κόλλα σιλιόνης στη βάση τους και κατανείμετέ τα σε ίση απόσταση πάνω στο στεφάνι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με άλλα αποξηραμένα φρούτα και εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια. Ψεύτικα διακοσμητικά μικρά κόκκινα μούρα μπορούν να προσδόσουν μια ευχάριστη πινελιά στο πράσινο στεφάνι. Απλό και φτηνό, έτοιμο σε λίγα λεπτα!




2. Λευκά Χριστούγεννα






Αγοράστε ένα απλό ξύλινο σκέτο στεφάνι. Μαζέψτε από την αυλή σας φυσικούς λοβούς σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, κουκουνάρια και λουλούδια. Αφού τα αποξγράνετε όλα, κολλήστα τα πάνω στο ξύλινο στεφάνι με θερμή κόλλα σιλικόνης. Για να φτιάξετε ξύλινα αστεράκια, κόψτε ξυλάκια που θα βρείτε πεσμένα από τα δέντρα σε μήκος 5-7 εκ. ή χρησιμοποιήστε ξυλάκια κανέλας. Κολλήστε τα με σιλικόνη το ένα πάνω στο άλλο έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα αστέρι και κολλήστε τα πάνω στο στεφάνι. Όταν έχετε προσθέσει όλα τα διακοσμητικά, τοποθετήστε το στεφάνι πάνω σε μια εφημερίδα και ξεκάστε όλο το στεφάνι με λευκό σπρέυ. Αφήστε το να στεγνώσει, δέστε του ένα σύρμα για να το κρεμάστε στην πόρτα, και είναι έτοιμο! 




3. Χριστουγεννιάτικες μπάλες






Βγάλτε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες από το δέντρο σας και βάλτε τες... στην πόρτα σας! Αγοράστε ένα σκέτο αχυρένιο στεφάνι. Χρησιμοποιήστε άσπρη τσόχα, κομμένη σε ταινίες των 6εκ και τυλίξτε τες γύρω από το στεφάνι, κολλώντας τες μεταξύ τους ώστε να επικαλύπτουν τα εξέχοντα άκρα του στεφανιού. Τυλίξτε γύρω από το στεφάνι ένα κομμάτι σύρμα ώστε να μπορείτε να το κρεμάσετε στην πόρτα. Στη συνέχεια μαζέψτε όλες τις παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες σας, που μπορεί το χρώμα να έχει ξεθωριάσει από κάποιες πλευρές και προσεκτικά κολλήστε τες πάνω στο στεφάνι αλλά και μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε ασσύμετρα σχήματα, πολλά χρώματα, αστεράκια και χιονονιφάδες για να δώσετε ένα πλούσιο και ξεχωριστό ύφος στο στεφάνι σας. Χρωματίστε την εξώπορτα του σπιτιού σας σε λίγα λεπτά!




4. Αστέρι μου!




Διαφορετικό από τη συνηθισμένη στρογγυλή του φόρμα, ένα στεφάνι σε σχήμα αστεριού μπορεί να είναι το ίδιο όμορφο με ένα στρογγυλό. Αγοράστε ένα σκέτο συρμάτινο αστέρι στο μέγεθος που σας αρέσει, ή φτιάξτε το από σκληρό και χοντρό σύρμα με πλαστική επένδυση. Κόψτε κλαδιά από τα γύρω δέντρα σε μέγεθος 7-10εκ. Συγκεντρώστε τα σε χοντρά μπουκέτα και δέστα τα μεταξύ τους με λεπτό σύρμα.Επαναλάβετε για όλα τα μπουκέτα. Έπειτα δέστε τη μία άκρη από το σύρμα πάνω στο αστέρι. Τοποθετήστε το πρώτο μπουκέτο πάνω στο αστέρι και δέστε το σφιχτά με το σύρμα μέχρι τη μέση. Χωρίς να κόψετε το σύρμα, τοποθετήστε το επόμενο μπουκέτο, ώστε να καλύπτει την άκρη του προηγούμενου, ξαναδέστε και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καλυφθεί όλο το στεφάνι. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κόκκινη κορδέλα για να το δέσετε στην πόρτα σας. Αφήστε το άστρο να σας οδηγήσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου